واکنش سناتور ارشد آمریکایی به خروج نظامیان آمریکا از غرب آسیا-راهبرد معاصر
اروپا کشتیرانی ایران را تحریم کرد ترامپ: مهاجران غیرقانونی را با تجهیزات نظامی بیرون می‌کنم خزانه‌داری آمریکا سه نهاد و سه فرد اسرائیلی را تحریم کرد حزب الله از شهادت ۴ عضو خود خبر داد + عکس عراقچی: اگر قدرت نباشد دیپلماسی ابتر خواهد ماند امانی سفیر ایران در لبنان: هیچ تهدیدی ما را از حمایت از مقاومت باز نمی‌دارد کلینتون: به زودی یک رئیس‌جمهور زن در کشورمان خواهیم داشت واکنش حماس به ادعای خروج رهبران خود از قطر و نقل مکان به ترکیه اخراج صد‌ها هزار مهاجر از آمریکا در ۱۰۰ روز اول دولت ترامپ آنروا: هیچ آژانس دیگر سازمان ملل نمی‌تواند جایگزین ما شود سازمان امنیت فدرال روسیه یک حمله تروریستی را خنثی کرد واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق

واکنش سناتور ارشد آمریکایی به خروج نظامیان آمریکا از غرب آسیا

رهبر اکثریت جمهوری‌خواه در مجلس سنای آمریکا با تصمیم رئیس‌جمهور این کشور در کاهش شمار نظامیان آمریکایی در عراق و افغانستان مخالفت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۹ - ۲۷ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 17
کد خبر: ۶۷۱۲۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ ساعاتی بعد از انتشار گزارش‌هایی در روز دوشنبه درباره تصمیم «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای کاهش شمار نظامیان آمریکایی از منطقه غرب آسیا «میچ مک‌کانل»، رهبر جمهوری‌خواهان مجلس سنای آمریکا با آن مخالفت کرد.

 

طبق گزارش وبگاه شبکه خبری «سی‌ان‌ان»، مک‌کانل که در صحن سنا صحبت می‌کرد گفت خروج نظامیان آمریکا موجب تضعیف ایالات متحده شده و دشمنان این کشور را در منطقه تقویت می‌کند.

 

مک‌کانل گفت: «ما نقش بسیار بسیار محدود اما مهمی در دفاع از امنیت ملی و منافع آمریکا در برابر تروریست‌هایی داریم که خواهان چیزی جز این نیستند که قوی‌ترین نیروی نظامیِ دنیا به سادگی بساطش را جمع کند و به خانه برگردد. آنها دوست دارند که این اتفاق بیفتد.»

 

ساعاتی قبل‌تر سی‌ان‌ان گزارش داده بود فرماندهان آمریکایی پیش بینی می‌کنند «دونالد ترامپ به زودی فرمانی رسمی برای کاهش شمار نیروهای آمریکا در افغانستان و عراق صادر خواهد کرد.

 

دو مقام آمریکایی به سی‌ان‌ان گفته‌اند فرماندهان آمریکایی پیش‌بینی می‌کنند دونالد ترامپ از همین هفته یک فرمان رسمی برای تسریع خروج نظامیان آمریکا از عراق و افغانستان صادر می‌کند.

 

پنتاگون، اطلاعیه‌ای موسوم به «فرمان هشدار» برای فرماندهان آمریکایی صادر کرده که به موجب آن این فرماندهان باید برنامه‌ریزی‌های لازم برای کاهش شمار نیروها در عراق و افغانستان را آغاز کنند.

 

مقام‌های آمریکایی به سی‌ان‌ان گفته‌اند پنتاگون قصد دارد شمار نیروهای خود در هر یک از دو کشور افغانستان و عراق به ۲۵۰۰ نفر محدود کند. آمریکا در حال حاضر ۴۵۰۰ نظامی در افغانستان و ۳۰۰۰ نظامی در عراق دارد.

 

این تصمیم پس از آن اتخاذ شده که پاکسازی‌های انجام‌شده در پنتاگون بعد از اخراج «مارک اسپر»، وزیر دفاع آمریکا به استقرار مقام‌های وفادار به ترامپ در این وزارتخانه منجر شده است.

 

سی‌ان‌ان پیش از این گزارش داده بود یکی از دلایل اخراج اسپر و پاکسازی پنتاگون از افراد نزدیک به او مخالفت آنها با خروج آمریکا از افغانستان بوده است.

 

ترامپ هفته گذشته بعد از اخراج اسپر «کریس میلر» را به جای او به عنوان سرپرست وزارت دفاع آمریکا منصوب کرد.

 

افرادی که میلر به عنوان مشاور انتخاب کرد این شائبه را که هدف ترامپ از اخراج اسپر، سرعت بخشیدن به خروج نظامیان آمریکا از منطقه بوده تقویت کرد.

 

یک مقام ارشد دولت آمریکا چند روز پیش به آکسیوس گفت موج اخراج‌ها در پنتاگون و به خدمت گرفتن «داگلاس مک‌گره‌گور» به عنوان مشاور میلر را تا حدودی می‌توان روش خاص ترامپ برای توبیخ دیگران بنا به دلایل شخصی دانست، اما این تصمیم از یک جهت مهم‌تر به تصمیم دولت آمریکا برای خارج کردن نظامیان آمریکا از افغانستان تا پایان سال جاری میلادی هم ارتباط دارد.

 

یک مقام ارشد دیگر گفت ترامپ که سال ۲۰۱۶ با وعده خارج کردن نظامیان امریکا از خاورمیانه روی کار آمد از سرعت پایین خروج نیروهای آمریکا از این منطقه احساس سرخوردگی می‌کند.

 

ترامپ چندین بار تا به حال به مشاورانش گفته خواستار خروج نظامیان آمریکا از افغانستان تا قبل از کریسمس است.

 

مک‌گره‌گور، مشاور جدید سرپرست وزارت دفاع آمریکا در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۱۹ با فاکس‌نیوز گفت که او به ترامپ توصیه می‌کند «در اسرع وقت» از افغانستان خارج شود. مک‌گره‌گور علاوه بر این گفته که آمریکا منافعی در سوریه ندارد و باید به سرعت از این کشور خارج شود./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده